Actualiteit

Actualiteit

Hier houden we je op de hoogte van de actualiteiten en lees je de verhalen achter de pioniers en proeven van AgroProeftuin de Peel..

Zoete aardappelen uit de Peel
Lees meer
05/01/2022 De zoete aardappelen die wij in Nederland in de winkel kopen, komen voornamelijk uit de Verenigde Staten, Honduras, Senegal, Spanje, China en Egypte. Een relatief nieuw product in de Nederlandse…
Read More
Eiwitcampus Beers
Lees meer
16/12/2021 En van de projecten die AgroProeftuin de Peel ondersteunt is De Eiwitcampus in Beers. Hier vinden bedrijven in de agrifood sector een plek om zich te vestigen en krijgen ze de kans om hun bedrijf…
Read More
Meer eiwit van eigen bodem met mengteelt
Lees meer
03/12/2021 Hoe haal je meer eiwit voor veevoer van eigen bodem? Dat is een van de vragen waar varkenshouder en pluimveehouder John Melis het antwoord op zoekt.
Read More
Mengteelt bonen met maïs hoopvol
Lees meer
08/10/2021 Boer Geert Hol is een van de pioniers op de proeflocatie van AgroProeftuin de Peel. Hij onderzoekt of maïs en klimbonen elkaar in een mengteelt goed aanvullen en of hij dit kan inkuilen als gezond,…
Read More
Kruiden slaan beter aan bij doorzaai met strokenfrees
Lees meer
17/09/2021 Op de Margriet zijn op 2 graslandpercelen kruiden doorgezaaid met een strokenfrees. Een innovatieve manier om kruiden succesvol door te zaaien zonder verlies van bodemkwaliteit.
Read More
Bijenonderzoek en agrozonnepark op Eiwitcampus Beers
Lees meer
25/06/2020 De stichting Arista Bee Research vestigt zich op het bedrijvencentrum Eiwitcampus Beers; de eerste gebruiker met een directe link naar agro en food. De volgende stap wordt een pilot voor een…
Read More
Proefveld voor eiwitloof van suikerbieten
Lees meer
23/04/2020 Het blad van suikerbieten is een potentiële bron van plantaardig eiwit. Het eerste proefveld voor eiwit uit bietenloof wordt mogelijk gemaakt door AgroProeftuin de Peel.
Read More
Kruidenrijke weide floreert zonder bemesting en beregening
Lees meer
20/03/2020 Veehouders Job Albers en Tom Geene experimenteren met kruidenrijk grasland. Ze vertellen hierover in een uitgebreide reportage in het agrarisch vakblad Nieuwe Oogst.
Read More
Ontheffing knellende regels stimuleert verduurzaming
Lees meer
16/03/2020 Tijdelijke ontheffingen van bepaalde regels zorgt voor experimenteerruimte; onder meer voor emissie-arme stallen, het gebruik van tarra en organische reststromen voor bodemverbetering en voor het…
Read More
Veldbonen als eiwitbron voor humane voeding
Lees meer
06/03/2020 Ze lijken op tuinbonen, maar worden vooral gebruikt als eiwitrijk veevoergewas: veldbonen. Deze peulvruchten zijn mogelijk ook interessant voor humane voeding. Mogelijk kan een concentraat van de…
Read More
Veldbonen proeflocatie als vegetarisch gehakt in de Albert Heijn
Lees meer
06/03/2020 De veldbonen van het proefveld van coöperatie CZAV op de proeflocatie van AgroProeftuin de Peel liggen als BOON-gehakt in de supermarkt. 'We hopen dat consumenten én boeren enthousiast worden.'
Read More
De oogst van 1 jaar mais-in-gras is veelbelovend
Lees meer
06/03/2020 Een duidelijk hogere opbrengst en verrassend gunstige resultaten voor bodemleven en stikstof-uitspoeling. Dat zijn de eerste, veelbelovende conclusies van het project “Mais telen in permanent…
Read More
Neder-soja en voedererwten als alternatief voor soja-import
Lees meer
06/03/2020 Twee van de vijftien pioniers op de proeflocatie AgroProeftuin de Peel vertellen over hun ervaringen in 2019: Nederlandse soja en voedererwten als soja-vervanger.
Read More
‘Kringlooplandbouw basis voor 80 nieuwe verdienmodellen’
Lees meer
15/08/2019 Op verschillende manieren zijn pioniers volop bezig met de uitvoering van kringlooplandbouw en leggen de basis voor toekomstige nieuwe verdienmodellen. Dat is de conclusie van het webinar…
Read More