Hippe kruidenthee uit eeuwenoud landschap

Kruiden van de Maasheggen zaait en oogst samen met lokale boeren en natuurorganisaties inheemse en zeldzame kruiden in het eeuwenoude Unesco-gebied 'de Maasheggen'. Zo ontstaat er meer kruidenrijk landschap dat resulteert in meer natuur en biodiversiteit. Ook stimuleert het een aanvullende manier van duurzaam boeren. Want Kruiden van de Maasheggen geeft de inheemse kruiden waarde door er hippe kruidenthee van te maken.


Deze kruidenthee is lokaal en online te koop, samen met een stukje beleving om het verhaal met impact over te brengen naar meer Nederlanders. Een goede start betekent een agglomeratie-effect dat positief werkt voor de groei van lokale kruidenteelt met duurzame invloeden. 


De initiatiefnemers willen inspelen op de volgende ontwikkelingen in het gebied:

  • Er is een sterke terugval van de biodiversiteit in het mooie Maasheggen-natuurgebied tov de vorige generatie(s). Er zijn weinig kruiden, bodems zijn uitgeput en er is een eenzijdig natuurbeeld.  

  • Er is behoefte aan lokale en eerlijke producten. Een dergelijk product legt een duidelijke weg af van lokaal productiepunt A naar lokaal verkooppunt B.   

 

Maasheggengebied_akkoord_fotocredits Cybox.jpg

 

Bijzonderheden