AgroProeftuin de Peel zoekt een innovatiemanager

AgroProeftuin de Peel is op zoek naar uitbreiding van het team met een tweede innovatiemanager. Deze persoon initieert en begeleidt projecten met agrarische ondernemers die in hun bedrijfsvoering op weg zijn naar een duurzame voedselproductie in Noordoost-Brabant.


AgroProeftuin de Peel is dé broedplaats voor vernieuwing en verduurzaming in de agrarische sector in Noordoost-Brabant. Hier experimenteren, leren en innoveren agrarische ondernemers en andere vernieuwers in de (voedsel)keten in de praktijk. Praktijkproeven, doelsturing en kennisontwikkeling zijn belangrijke pijlers van dit innovatieprogramma. 

Wat ga je doen?
Je bent de inhoudelijke contactpersoon voor de verschillende praktijkproeven. Je werkt aan het verder professionaliseren en verbeteren van de zichtbaarheid van onze centrale proeflocatie van 35 hectare. Je zorgt voor goede verbindingen met agrarische ondernemers, onderwijs- en onderzoeksinstellingen, overheden en ketenpartijen. Je bouwt deze samenwerking verder uit. Je voedt onze communicatie hierover en vertegenwoordigt AgroProeftuin de Peel in netwerken en samenwerkingen.

Wat we vragen
Je beschikt over:

  • minimaal 8 jaar relevante werkervaring in publiek-private samenwerkingen en in het voeren van inhoudelijke gesprekken zowel op het boerenerf, als in de keten en met beleidsmakers;
  • een hbo/wo denk- en werkniveau;
  • kennis van de trends en ontwikkelingen in agri en innovatie;
  • kennis van de (gebieds-)opgaven op het boerenerf en hoe deze door te vertalen naar de verschillende bedrijfssystemen;
  • bewezen ervaring met projectmatig werken;
  • een relevant netwerk en talenten om deze verder uit bouwen. 

Ons aanbod
AgriFood Capital BV is penvoerder van AgroProeftuin de Peel en fungeert als opdrachtgever. Je maakt deel uit van een gedreven kernteam bestaande uit 4 personen. Dit team opereert in een breed netwerk van deelnemers en partners waaronder HAS Green Academy, Wageningen UR, RNOB, Ministerie van LNV en provincie Noord-Brabant.
Deze opdracht omvat gemiddeld 16 uur per week voor de looptijd van 6 maanden, startend in januari 2024. Er wordt gewerkt aan de mogelijkheid tot verlenging (tot eind 2027) en uitbreiding van het aantal uren. Je werkt deels vanuit huis en deels vanuit het AgriFood Capital-kantoor in ’s-Hertogenbosch. 

Jouw voorstel
Ben jij de innovatiemanager die we zoeken en heb je belangstelling? Stuur ons dan een motivatiebrief, CV en offerte die gebaseerd is op een inzet van maximaal 336 uur gedurende 6 maanden tegen een vast uurtarief. Deze opdracht wordt uitgevoerd vanuit een (eigen) onderneming. Er is geen sprake van een dienstverband.

Reageren?
Stuur je reactie uiterlijk 20 november naar AgriFood Capital BV, t.a.v. AgroProeftuin de Peel via secretariaat@agrifoodcapital.nl.
 

Meer Informatie?
Neem voor meer informatie contact op met Celine van Soest, programma-coördinator c.vansoest@agrifoodcapital.nl, 06-82141606 of Ronald Luijkx, innovatiemanager, r.luijkx@agrifoodcapital.nl, 06-10142700.