25 november: Eiwitrijke gewassen; wat willen afnemers?

De markt voor plantaardige eiwitten groeit rap, van veldbonenburger voor de consument tot eiwitpoeders als grondstof. Komen deze eiwitten van Hollandse bodem? Kunnen telers de eiwitrijke grondstoffen leveren, die afnemers willen? Als het aan AgroProeftuin de Peel ligt wel. Daarom organiseren we vrijdagmiddag 25 november een booster voor eiwitrijke gewassen voor humaan gebruik. Op deze bijeenkomst delen we projecten van plantaardige eiwitten uit de Peel én zetten we afnemers op het podium. Telers, voedselverwerkers en betrokken partijen in de Peel zijn van harte welkom. Aanmelden kan al. 
 

In de Peel hebben we samen met verschillende telers geëxperimenteerd met de teelt van eiwitrijke gewassen voor humaan gebruik. Telers willen deze teelten graag verder opschalen. Voorwaarde is dan wel dat er voldoende afzet is. Maar wat willen afnemers precies? Wat voor eiwit, welke hoeveelheden en in welke kwaliteit?

Keynote: Mariët van de Noort – oprichter MFH Pulses

Onze keynote spreker, Mariët van de Noort, weet hier alles van. Zij is specialist in peulvruchten en plantaardig eiwit en oprichter van MFH Pulses. Bedrijven, instellingen en instituten zijn bij haar aan het juiste adres voor advies (over teelt, verwerking, toepassing, ontwikkeling, markt en verkoop) of aankoop van peulvruchten en afgeleide producten. De interesse van Mariët voor peulvruchten kwam niet van een vreemde: zij is opgegroeid op een akkerbouwbedrijf waar haar vader erwten en bonen verbouwde.

mariet van de noort.jpg   MFH Pulses.JPG


Afnemers en verwerkers eiwitrijke producten

De schijnwerpers staan deze dag ook op de afnemers en verwerkers van eiwitrijke producten. Wie dat wil, kan via speeddates kennis maken met verschillende afnemers. Je kunt je aanmelden voor deze 1-op-1 gesprekken.
Deze booster is enerzijds bedoeld om een beeld te krijgen wat is nu nodig en wat op de langere termijn. Anderzijds om verbinding te leggen tussen afnemers en telers die plannen hebben eiwitrijke gewassen op te nemen in hun bouwplan.

Locatie Fruitz for life

We zijn te gast bij Fruitz for life in het Brabantse Zeeland. Wilma en Sjef van Dongen zijn de eigenaren en ontwikkelen in samenwerking met boeren eetbare landschappen.

                                                      Fruitz for life.png

Reserveer de dag alvast in de agenda. We starten om 12 uur en sluiten om 17 uur af met een borrel. 

lupine

Aanmelden Eiwitbooster

25 november 

Vereist
Vereist
Vereist
Vereist